Je laten chippen/taggen bij de Tattooist
Eén van onze specialismen is het plaatsen van bio-implants. Deze zogenaamde chips/tags zijn vervaardigt van gehard bioglas en worden door onze ervaren piercer Frank net onder de huid geplaatst.
Informatie en werkwijze van de NFC-tag/chip
Wat is het verschil tussen RFID en NFC-tags?
RFID (identificatie met radiogolven) is de overkoepelende naam voor een speciaal soort tags. Eén van de toepassingen daarvan is de NFC-tag (Near Field Commucation) met o.a. als verschil dat deze een veel korter bereik heeft.
Dit komt doordat de NFC-tag van stroom wordt voorzien/funcioneert dankzij het magnetische veld dat een compatibele lezer (bijvoorbeeld een NFC-smartphone) creëert. Het vervangen van batterijen is dus niet nodig! Hiervoor moet de lezer zich wel binnen een afstand van 10 centimeter van de NFC-tag bevinden. Dit is de reden waarom de chips meestal in de hand geplaatst worden, daar deze het makkelijkst te positioneren is:
Een ander essentieel verschil is dat de RFID-tag informatie in één richting (alleen lezen) gebruikt kan worden, terwijl de NFC-tag in twee richtingen gebruikt kan worden. Dus behalve (uit)lezen en opslaan (NFC-tag niet OTP, dus achteraf wijzigen van opgeslagen informatie is mogelijk), kan de NFC-tag ook informatie versturen.
Door je chip te scannen met je mobiele NFC-apparaat (smartphone) kan informatie naar je chip worden gestuurd en opgeslagen met behulp van de NFC smartphone-app. Voor optimaal gebruik adviseren wij de TagWriter-app van NXP (direct downloaden voor Iphone of Android).
Deze informatie kan daarna door iedere moderne NFC-smartphone zonder app gelezen worden!
Voor het uitlezen van RFID-tags is aparte apparatuur nodig!
Er is een breed scala aan chiptypen, communicatiemogelijkheden, functies en toepassingen. Het is niet mogelijk dit alles met één chip te doen, maar onze implantaten zijn zo vervaardigt dat ze over het breedst mogelijke scala aan compatibiliteit en functies beschikken.
Een voorbeeld hiervan is de (veel geplaatste) NExT-chip. Deze bestaat uit twee volledig gescheiden chips in één implantaat. De NFC-zijde van de chip werkt met (hoge frequentie) 13.56 MHz. en is geschikt voor NFC-smartphones, (sommige) commerciële toegangscontrolesystemen en (hiervoor geschikte) deursloten.
De RFID-zijde van de chip werkt met (lage frequentie) 125 kHz. en wordt vooral gebruikt voor het lezen van informatie. Beide chips zijn afgestemd om samenwerking binnen hetzelfde implantaat mogelijk te maken.
De NExT chipimplantaten kunnen o.a. gebruikt worden als toegangskaart op kantoor, contactloos betalen in winkels, inloggen op apparatuur met een simpel handgebaar en om gegevens op te slaan en te delen, bijvoorbeeld je contactgegevens.
Laat je chip scannen en je contactgegevens worden rechtstreeks in het adresboek van de betreffende persoon opgenomen. Ook het opslaan van een URL (adres van een bestand op internet) is mogelijk, of stuur mensen naar een (geheime) webpagina, youtube-video, je Facebookpagina of Instagram.
Het openen van hiervoor geschikte deursloten met je NExT-chip is mogelijk door toevoeging van je (unieke) ID-nummer op de toegangslijst waarvan deze sloten gebruik maken. Je kunt met je chip toegang tot meerdere sloten hebben, mits het ID-nummer van je chip op de betreffende lijst is toegevoegd. Toevoegen of verwijderen van ID’s uit deze lijst is eenvoudig en kan zelfs nog als het slot defect is. Enkele voorbeelden van geschikte sloten zijn:
Voor veel apparaten, bijvoorbeeld je PC, gebruik je een wachtwoord om in te loggen. Dit kan eenvoudig door gebruik te maken van een zogenaamde KBR1-lezer. Plaats de kabel van het kastje (usb aansluiting) in het betreffende apparaat. Je moet nu (opnieuw) je wachtwoord instellen. Dit doe je door je chip te scannen met de lezer. Daarna verifieer je het wachtwoord door je chip nogmaals te scannen. Vanaf nu kun je door je chip bij de KBR1-lezer te houden met een simpel handgebaar inloggen. Bij ons verkrijgbare KBR1-lezer:
Beveiliging:
De NFC-tag beschikt over een 32-bits wachtwoordbeveiliginsfunctie en wordt geleverd met een standaard wachtwoord (fabrieksinstelling).
Je gebruikt een wachtwoord om gegevens voor, zowel ‘lezen van’ als ‘schrijven naar’ de (gebruikers) geheugenruimte te beveiligen.Het is niet mogelijk het wachtwoord te verwijderen of uit te schakelen. Wel is het de bedoeling dit standaard wachtwoord naar je persoonlijke voorkeur aan te passen. Dit om te voorkomen dat anderen zich authenticeren en toegang krijgen tot jouw chip!
De configuratiebytes van de NFC-tag bevatten instellingen die noodzakelijk zijn voor het correct functioneren van de chip, daarom wordt deze met een beveiligd wachtwoord geleverd.
Als je bijvoorbeeld probeert gegevens op te slaan die groter zijn dan de beschikbare geheugenpagina’s worden deze niet over deze belangrijke instellingen (configuratiebytes) heen geschreven.
FAQ (Veel gestelde vragen):
1. Is het plaatsen van een chip/tag pijnlijk?
2. Heb je garantie op de chip en zo ja, hoe lang?
3. Zijn de chips traceerbaar/te tracken?
4. Zijn de chips giftig voor je lichaam?
5. Werken jullie ook met chips buiten jullie assortiment?
Antwoorden:
1. Dat valt mee, maar door het gebruik van verdovende crème op lidocaine basis, bij ons verkrijgbaar maar ook te bestellen via de huisarts als EMLA- crème, voel je (bijna) niets van meer van het plaatsen.
2. We bieden levenslange garantie op fabricagefouten die de werking van onze implantaatproducten beïnvloeden. Als uw chip/tag door een fabricagefout stopt met werken zullen we deze gratis vervangen.
3. Nee, dat zou in strijd zijn met de in Nederland geldende wet voor waarborging van onze privacy.
4. Nee, het materiaal, gehard bio-glas, is onverwoestbaar en geeft geen (vreemde) metalen af in het lichaam.
5. Wij werken uitsluitend met de producten van DangerousThings. Het is wel mogelijk door hun aangeboden producten die niet in ons standaard assortiment voorkomen te bestellen/te laten plaatsen.
Informatie over nazorg en aansprakelijkheid vindt je bovenaan op onze homepage ! Voor overige vragen en technische specificaties ga je naar: WWW.DANGEROUSTHINGS.COM